Body Stress Release - Heerenveen
Unlocking tension Restoring self-healing
Judith Kamp

Meer dan 20 jaar kampte ik met rug- en nekklachten waardoor ik heel vaak hoofdpijn had. Ook had ik al járen te maken met vermoeidheid. Ik heb hiervoor veel verschillende therapieën gevolgd. Dit alles heeft mij enorm verrijkt, maar ondanks al mijn inspanningen nam mijn energie steeds meer af. Ik dacht dat het bij mij hoorde, dat ik niet zo veel kon als een ander. Toen kwam ik gelukkig in aanraking met Body Stress Release. Meteen had ik er een heel goed gevoel over en was ik erg nieuwsgierig geworden. Het lezen van de boeken over BSR gaf veel informatie maar dit was niet genoeg. Ik wilde nog meer weten!

Tegelijkertijd ondervond ik aan den lijve wat de releases met mij persoonlijk doen. Na 10 releases herkende ik mezelf weer. Hoe is het mogelijk dat ik in zo’n korte tijd me zoveel beter voel? Dit had ik eerder moeten doen!

De motivatie om zelf de opleiding tot Body Stress Release Practitioner te volgen, was om aan anderen te kunnen doorgeven wat ikzelf ervaren had. Plus de wetenschap wát we voor een ander kunnen betekenen. Maar dit is niet de enige reden.

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. In mijn werk als lerares basisonderwijs signaleerde ik al jaren dat kinderen om de een of andere reden niet lekker in hun vel zitten.
Altijd liep ik rond met vele vragen:
Waarom is dit kind zo ongelukkig?
Waarom is dit kind zo hyperactief?
Waarom wil dit kind niet zijn uiterste best doen?
Waarom is dit kind zo onzeker?
Waarom reageert dit kind zo negatief?
Waarom is dit kind zo intelligent en toch zo onzeker met gym?
Waarom valt dit kind altijd over zijn eigen benen?
Waarom lijdt dit kind altijd aan hoofdpijn of buikpijn?
Waarom wil dit kind niet eten?
Waarom plast dit kind in bed?
Waarom is dit kind altijd moe?
Waarom is dit kind niet in staat om zijn/haar mogelijkheden te laten zien?
Enz., enz..

In de loop der jaren heb ik diverse cursussen en opleidingen gedaan. Allemaal heel erg interessant en leerzaam! Bovendien is het heel goed geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar toch vond ik niet dat ene bijzondere, dat werkelijk een verschil kan maken voor kinderen.
Dit veranderde toen ik zelf Body Stress Release volgde, de veranderingen in mijn eigen lijf ervoer en me in BSR ging verdiepen. Body Stress Release kan kinderen helpen om beter in hun vel te zitten, zodat ze op school beter kunnen meedoen, beter concentreren, beter presteren en dus beter in het leven staan. Er zijn al zoveel kinderen met té veel bodystress, zij ervaren het leven als zwaar en zien op tegen de dingen die hen te wachten staan.

Body Stress Release heeft me niet alleen mijn gezondheid teruggegeven, het heeft me ook een prachtig nieuw beroep gebracht.

Zo zijn we met ons gezin eind april 2011 naar Zuid-Afrika vertrokken, de enige plek ter wereld waar de opleiding gegeven wordt. We hebben een geweldige tijd gehad en veel geleerd. Ook hebben we genoten van ons verblijf in Afrika. Een enorme ervaring voor ons alle drie!

Vanaf oktober 2011 runnen mijn man en ik samen een praktijk voor Body Stress Release in Heerenveen.

EEN LICHAAM VRIJ VAN BODY STRESS IS ENERGIEK EN FUNCTIONEERT OPTIMAAL!