Body Stress Release - Heerenveen
Unlocking tension Restoring self-healing
Kinderen

BSR en kinderen

Baby’s

Al vanaf de geboorte kunnen baby's behandeld worden omdat de techniek zo zachtaardig is. Baby's kunnen spanning hebben opgedaan als gevolg van de zwangerschap of de geboorte zelf.
Om te voorkomen dat deze zich gaat vastzetten, is het aan te raden zo vroeg mogelijk met uw baby te komen.
In een enkel geval kan er bij de geboorte iets gebeurd zijn dat teveel spanning veroorzaakte in het lichaampje van de baby. U kunt hierbij denken aan zuurstofgebrek of het gebruik van een vacuümpomp.

Gevolgen van teveel spanning voor baby's zijn: veel huilen zonder reden, een eenzijdige voorkeurshouding, moeite met drinken, teveel spugen en buikkrampjes.
Ook het niet voldoende gebruiken van armpjes en beentjes kan wijzen op een verstoring in het zenuwstelsel.
Kom bij de geringste twijfel gewoon langs en kijk hoe uw baby er op reageert.
Wacht niet tot het vanzelf overgaat, dat bouwt alleen maar meer onnodige spanning op.
Juist bij baby's zie je hoe enorm groot het zelfherstellende vermogen van een lichaam is.

Kinderen

Gevolgen voor jonge kinderen met teveel spierspanning: peuters en kleuters die teveel gedragen willen worden, groeipijnen, moeite met eten, buikpijn of moeite met de ontlasting, zindelijkheidsproblemen of problemen met slapen.

Opgroeiende kinderen hebben, buiten valpartijen om, vaak te maken met andere spanningen zoals echtscheidingen, het overlijden van iemand die hen dierbaar is of problemen op school.

Bij iets oudere kinderen kan teveel onrust, boosheid, agressie, motorische onhandigheden of gedragsproblemen (ADHD enz.) wijzen op teveel opgeslagen spanning.

Pubers

Bij pubers zie je vaak een minder goede lichaamshouding zoals onderuithangend zitten of een gebogen houding bij het lopen.
Dit kan voor rugproblemen zorgen. Slaapproblemen, angst, onrust, overgevoeligheid van de huid, menstruatieklachten en emotionele uitbarstingen kunnen wijzen op teveel opgebouwde spanning.

Uiteraard moet ook bekeken worden of er thuis of op school iets is dat het probleem veroorzaakt.
De BSR practitioner is er alleen om teveel spanning los te maken uit het lijf van uw kind.

 

EEN LICHAAM VRIJ VAN BODY STRESS IS ENERGIEK EN FUNCTIONEERT OPTIMAAL!