Body Stress Release - Heerenveen
Unlocking tension Restoring self-healing
Oorzaken van het opbouwen van spierspanning

Lichamelijke overbelasting(stress)

Lichamelijke overbelasting kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Ook kan spanning langzaam worden opgebouwd door een onjuiste houding, (auto)ongelukken, valpartijen, een belastende sport, en zwaar lichamelijk of repeterend werk. Verder kan een langdurig ziekbed, een operatie of een zwangerschap lichamelijke overbelasting veroorzaken.
Het lichaam is er op gemaakt om een bepaalde hoeveelheid fysieke spanning aan te kunnen.
Iedereen heeft zijn eigen grens van belasting voordat dit overbelasting wordt.

Emotionele overbelasting (stress)

Emotionele en mentale processen vormen een belangrijk deel van het leven. Zodra een onprettige situatie zich aandient die langere tijd duurt, reageert het fysieke lichaam daar op. Ook in deze gevallen komt er teveel spanning te staan op de spieren met de bekende gevolgen.
Emotionele of mentale overbelasting kan ontstaan bij heftige emoties zoals woede, verlies van een dierbare, of een shock.
Over langere tijd opgebouwde spanning zoals financiële zorgen, verdriet, bezorgdheid, depressie, strubbelingen op het werk of verstoorde relaties, dragen eveneens bij aan het ontstaan van teveel lichaamsspanning.

Chemische overbelasting (stress)

Chemische overbelasting mag op het eerste gezicht ongewoon klinken maar toch kent bijna iedereen het. Deze vorm van stress kan worden veroorzaakt door het nuttigen, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan insecticiden, kunstmatige kleur- en geurstoffen, wasmiddelen, medicijnen, narcose of cosmetica.
Wanneer er van overbelasting sprake is, zullen ook hier de spieren en het zenuwstelsel reageren en klachten veroorzaken.

 

EEN LICHAAM VRIJ VAN BODY STRESS IS ENERGIEK EN FUNCTIONEERT OPTIMAAL!