Body Stress Release - Heerenveen
Unlocking tension Restoring self-healing
Veel gestelde vragen

Waarbij helpt BSR?

BSR werkt niet specifiek op klachten maar stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Als dit vermogen verstoord is geraakt kunnen klachten ontstaan zoals: beperkte mobiliteit, pijn of stijfheid in rug, nek, hoofd, schouders, benen, heupen of last met het spijsverteringsstelsel, hoofdpijn, migraine, whiplash, menstruatieproblemen, eczeem, astma, slaapstoornissen, depressies en oververmoeidheid. Ook bij kramp, duizeligheid, RSI, concentratieproblemen, hernia's, brandend maagzuur, groeipijn bij kinderen, onrust en bedplassen, buikkramp en bij huilbaby's kunt u denken aan teveel opgeslagen spierspanning. BSR stimuleert en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en kan dus effectief zijn bij uiteenlopende klachten. Bij acute en hevige klachten raden wij aan eerst een arts te raadplegen.

Voor wie is Body Stress Release geschikt?

BSR is geschikt voor iedereen van baby tot hoogbejaard, ziek of gezond. Al vanaf de zwangerschap en de geboorte kan bodystress ontstaan.

Hoe vaak moet iemand komen?

Standaard beginnen de behandelingen met 3 afspraken op dag 1, dag 4 en dag 11.
Na de eerste 3 behandelingen wordt per persoon gekeken wanneer de vervolg-behandeling plaatsvindt. In de regel zie je vaak dat hoe langer de spanning is opgeslagen, hoe langer het kan duren voordat een optimale gezondheid bereikt is.
Wel is het zo dat de tijd tussen de behandelingen in steeds groter wordt.
Met andere woorden: het is niet te voorspellen hoe vaak iemand terug moet komen maar meestal komt het genezingsproces snel op gang en is het verloop individueel verschillend.
Ook wij als practitioner, zijn afhankelijk van het tempo waarin uw lichaam in staat is de spanning los te laten.

Wat betekent het 'Proces van genezing' eigenlijk?

Ieder mens verschilt van de ander en zo is het ook met het zelfherstellend vermogen in uw lichaam. Ook al heeft u dezelfde klachten als uw zus of broer, het verloop zal geheel verschillend zijn en kan korter of langer duren.
In dat verloop gebeurt er vaak van alles totdat volledig herstel bereikt is en dat noemen we het proces van genezing. Daarin krijgt uw lichaam de tijd om te herstellen.

Wat gebeurt er tussen de behandelingen in?

Ook dat is heel verschillend per persoon. Om een indruk te geven: het kan zijn dat u momenten pijn voelt van bijvoorbeeld oude blessures die u al lang vergeten bent, of pijntjes van een operatie of een botbreuk van jaren geleden.
Vaak gebeurt het dat mensen vermoeidheid voelen die loskomt of er is een korte emotionele reactie tussendoor.
Daarnaast zie je in veel gevallen terugkeer van energie, afnemende pijn, meer soepelheid en beter slapen. De vitaliteit keert terug en men kan gemakkelijker over blokkades heen stappen.

Wat is de basis waar jullie van uitgaan?

De basis is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te herstellen.
Niet de practitioners zijn de genezers maar uw lichaam herstelt en geneest zichzelf.
Zodra de belemmering, de vastgezette spanning, is weggehaald, zal dat vermogen toenemen.

EEN LICHAAM VRIJ VAN BODY STRESS IS ENERGIEK EN FUNCTIONEERT OPTIMAAL!