Body Stress Release - Heerenveen
Unlocking tension Restoring self-healing
Wat is BSR

Body Stress Release (BSR) richt zich niet specifiek op een ziekte of een lichamelijk probleem maar op het vrijmaken (release) van lichaamsspanning (bodystress).


Het zelfherstellend vermogen van het lichaam neemt af wanneer spieren niet meer in staat zijn om opgebouwde spanning los te laten. Deze vastgezette spierspanning (body stress) beïnvloedt het zenuwstelsel.
Het zenuwstelsel heeft vele functies waaronder het besturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enz. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert, veroorzaakt dat klachten op allerlei gebieden.

Het woord 'stress' wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, deadlines enzovoort. Toch is stress in een bepaalde mate noodzakelijk. Het houdt actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.
Echter, zodra de persoonlijke grens tussen noodzakelijke stress en overmatige stress te vaak wordt overschreden, kan dit omslaan in negatieve verschijnselen.
De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen, te spalken als het ware.
Wanneer dat langere tijd aanhoudt en bij herhaling gebeurt, heeft dit gevolgen: vastgezette, stijve spieren, optredende pijn, of aanhoudende vermoeidheid zijn een paar voorbeelden.
De communicatie tussen de hersenen en het lichaam raakt verstoord en klachten ontstaan omdat het zenuwstelsel zijn werk niet meer optimaal kan doen.
Vaak wordt dit geïnterpreteerd als een tekortkoming van het lichaam en dan is er de neiging om er extra tegenaan te gaan.
Hierdoor reageert het lichaam met nog meer aanspannen en vastzetten van spieren, het zenuwstelsel wordt opnieuw be─Ćnvloed en zo gaat dat door, soms jarenlang.
Op deze manier kunnen er steeds meer klachten ontstaan.

Body Stress Release is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het
lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.

EEN LICHAAM VRIJ VAN BODY STRESS IS ENERGIEK EN FUNCTIONEERT OPTIMAAL!